Hypotheek

Het loont voor iedereen om goed hypotheekadvies in te winnen!

De hypotheekmarkt is voortdurend in beweging en de politiek zorgt voor hervormingen. Ontwikkelingen die ik vanzelfsprekend op de voet volg. Ze boezemen veel mensen angst in. Onnodig. Want wie weet waar hij mee bezig is, kan er juist zijn voordeel mee doen.

Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn juist nu nog een hypotheek aan te passen of af te sluiten of omdat er op dit moment nog meer mogelijkheden zijn voor aflossingsvrije hypotheken, waardoor maandlasten lager zijn dan straks.

Woning kopen

Het huis van je dromen komt voorbij en je wilt weten of het mogelijk is deze te kopen. Graag geven wij je advies in begrijpelijke en heldere taal.

Verbouwen

Verbouwen is het nieuwe verhuizen; je wilt je woning verbouwen of verduurzamen en hebt hiervoor geld nodig? Hoewel de regels tegenwoordig strenger zijn dan voorheen, zijn er nog altijd genoeg mogelijkheden.

Hypotheek wijzigen

Regelmatig krijg ik de vraag of de hypotheek aangepast kan worden en of dat voordeel oplevert. Het kan lonen om de bestaande hypotheek eens goed onder de loep te nemen.

Wat kan ik lenen?

Als iemand volgens de gedragscodenorm de woonlasten goed kan betalen, spreken we van een ‘passende’ hypotheek. Aan de hand van het door mij opgestelde financiële overzicht, bekijken we samen wat de maximale verantwoorde hoogte is.

Zo zou je bij de aankoop van een woning kunnen kiezen voor een goedkopere woning omdat je op termijn gezinsuitbreiding verwacht en eventueel minder wilt gaan werken. Of juist alvast een grotere woning, zodat je bij gezinsuitbreiding niet hoeft te verhuizen.

Om te bepalen wat iemand maximaal mag lenen, is de norm ‘Gedragscode Hypothecaire Financieringen’ opgesteld. Deze norm geeft aan welk percentage van het inkomen maximaal aan woonlasten mag worden besteed. Hierin wordt ook rekening gehouden met de andere uitgaven, waaronder belastingen, levensonderhoud, kleding en ontspanning.

Hoe meer inkomen iemand heeft, hoe groter het gedeelte dat op mag gaan aan woonlasten. Met een laag inkomen mag dus een goedkopere woning worden gekocht dan met een hoog inkomen. Ook houdt de code rekening met het aanwezig eigen vermogen.

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak