Financiële planning

Wanneer je een hypotheek of verzekering afsluit heb je automatisch te maken met financiële planning. Deze producten vormen namelijk een onderdeel van een groter geheel. Dit groter geheel noemen we financiële planning. Elk los onderdeel beïnvloed deze planning. Heeft u in de toekomst bijvoorbeeld een laag pensioeninkomen, dan kan het verstandig zijn de hypotheek versneld af te lossen. In de planningsoftware worden verschillende scenario’s bekeken en doorgerekend zodat bepaald kan worden wat het beste aansluit bij je persoonlijke situatie.

Financiële planning bij belangrijke gebeurtenissen

Als je nog nooit een woning hebt gekocht en je niet bezig houdt met de ingewikkelde hypotheekmaterie, maar toch graag wilt weten hoeveel je kunt lenen, nodigen wij je graag een keer uit bij ons op kantoor. Wij laten je zien wat je kunt lenen en wat dit maandelijks gaat kosten.

Na dit gesprek weet je de meest essentiële zaken over hypotheken en kun je op zoek naar je droomhuis. Als je die hebt gevonden, nemen wij graag al het werk uit handen en kun je je focussen op de inrichting of verbouwing van de nieuwe woning.

Ga je trouwen of samenwonen, worden het huwelijkse voorwaarden of toch maar beperkte gemeenschap van goederen en sluit je wel of geen samenlevingscontract af? Met al die vragen kun je bij ons terecht. Wij laten duidelijk zien wat de gevolgen zijn van het een of het andere. Het kan verstrekkende en ook fors financieel nadelige gevolgen hebben als je juridisch de zaken niet goed hebt vastgelegd. Bij de beslissingen hierover begeleiden wij je graag. Dit is onderdeel van het totale advies.

Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen is kinderen. Zij mogen dan ook niet buiten het financiële plaatje gehouden worden. Het krijgen van kinderen zou een reden kunnen zijn om minder te gaan werken. Het is goed om hier van tevoren rekening mee te houden. Verder wil je mogelijk sparen voor een eventuele studie van je kind, zekerheid hebben over het inkomen voor het gezin na overlijden van één van de ouders of advies over het aanpassen van het testament in verband met voogdij. Wij kunnen je bij al deze zaken helpen en adviseren.

Voor steeds meer mensen speelt de vraag of er bij pensionering nog wel voldoende inkomen zal zijn. Veel pensioenfondsen zitten onder de vereiste dekkingsgraad. Deze geeft aan of een pensioenfondsen op termijn aan zijn verplichtingen kan voldoen. Bij een te lage dekkingsgraad worden de pensioenen niet aangepast aan de inflatie, iets wat gepensioneerden direct in hun portemonnee merken en werknemers in een lagere opbouw. Wij maken een financiële scan zodat je inzicht krijgt in hoe het inkomen is vanaf pensionering. Mocht zich hier een probleem openbaren, dan laten wij zien hoe je het pensioen weer sluitend kunt maken.

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak

Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak